söndag 10 oktober 2010

Tradigt!!

I dag ska jag försöka mig på att fortsätta med vedkastning för vidare vedstapling.. Hinna med att komma ihåg en fotbollsträning för att slippa lynchning av liten ;)
I går var vi till Birsta, liten var otroligt lydig innan när vi var på Levis dop.. nästan så man kände lite skam över att vi måste ha uppfostrat henne lite väl hårt. Hon bad om att få hjälpa till med dukning, avdukning och hjälpte omilt till med paket öppning.. Sen begav vi oss till Birsta när fadern i familjen spurtade i kapp tiden inför sitt pass på aktieklubbens alkoholsprovning..(bara en gissning).
Vi åkte alltså till Birsta, liten hoppade jämnfota in på småland och jag strosade runt planlöst på IKEA.
Därefter sprang jag på min gamla vän Glenn.. vet inte när vi sågs sist, uppskattningsvis strax innan jag träffade L så det borde väl vara så där 5 år sen?!?! Helt sjukt!! Men underbart då vi var rätt tighta under gymnasietiden!!
Hämtade ut liten för en snabb (tänkt ialla fall) ride inne på birsta city :)
McDonald´s och sen vidare för att inhandla ett Memo inför resan, köpa jeanskjol, en kofta till Liten.. allt gick bra tills vi kom till inköpen på barnavd. Hon bytte attetyd och blev obstinat och dryg, vilket fick den tidigare så stolta mamman att bli frustrerad och oavbrutet höja rösten och hota med de värse indrag..
Vi kom hem och tjurandet fortsatte tills vi satte oss i soffan och kikade på var sin film.. hon i sin DVD och jag på TV:n..
Men vet ni vad vår älskade dotter sa i går inför dopet!
Bakgrundsfakta: vid de flesta tillfällen då vi varit i kyrkan har det varit bröllop som avslutats med en fest då barnen stannat hemma, inkl. vårat eget då T fick vara hemma hos Eva och Åke.
Så i går så var det många funderingar om när festen skulle äga rum..
Jag förklarar att det inte är någon fest..
T frågar -Men får jag vara med på festen..
Jag -men det är ju ingen fest??!
T igen-MEN MAMMA får jag vara med på FESTEN??
uppgiven mamma -Suck, Ja..
funderingstid..
- Men mamma varför gifte sig Oliver med sin kompis Lisa.. (på våra vänners bröllop var deras son som T med fram till altaret och tillsammans med honom fanns han kusin Lisa, båda jättefina och uppklädda precis som T var på vårat bröllop)
-Eh, men det var ju Jenny och Fredrik som gifte sig, inte Oliver och Lisa..
-Joe det var det visst för jag och du och pappa gifte oss i kyrkan.. och Då gifte sig Oliver och Lisa..
-M e n nej det är inte så.. det är papporna och mammorna som gifter sig!
-Ska Elin och Anders gifta sig i dag?
Jag förklarar för dottern att det ska dom inte utan i dag(går) är det bara ett dop och då får bäbisen sitt namn. bla bla..
fundering...
-Men mamma när ska dom dansa då?
(jag ger snart upp ;)
-Ja du T jag tror inte att det blir någon dans i dag..
-Mamma, vem går först in i kyrkan då? Och mamma visst får väl Isak vara med på festen..
... åhhej.. Ja alla får vara med på festen och jag vet INTE vem som får gå först..
Dessa frågor om varför och MEn mamma.. får aldrig något slut och jag gissar att det är åldern och nyfikenheten och det är väl ett bra drag att försöka få reda på mer om man har funderingar men när dom ALDRIG tar slut utan frågorna tycks födas ur den föregående frågan så får man ofta svara på diverse frågor flera gånger, bara det att dom är omformulerade som om det finns en skeptism över om jag är ärlig eller inte..
Men hon är söt i början av frågesporten.. i slutet är hon typ en motståndare i en valdebatt ;)(kanske inte just i detta exempel, men vanligtvis finns där en attetyd som tyder på att hon tycker att hon är bäst, vet mest och bestämmer allt.. Fröken på förskolan antyder att vår lilla söta dotter är i en annorlunda trots där hon promt ska vara chef..Hon ska (försöker) bestämma allt.. och visst är väl det bra för det tyder väl på att hon har ärvt sin faders självförtroende och inte mitt.. men det är ju rätt frustrerande då alla "order" ska bestridas genom att kontra dom.. ta på dig byxorna.. Jag tar på mig klänningen.. nä ta på dig det som vi lagt fram.. dvs byxorna.. Nä det är bättre om jag tar på mig klänningen för den är lättare att tvätta (?)... Mrumf!

Nä nu ska vi rosta lite mackor och bre på med smör, marmelad och dricka oss mätta på oboj för att sen slita nån timme med veden..

Och jag har hört ett rykte om mig själv.. OCh ja ryktet är sant ;) jag har blivit tjockare och det är liksom som det ska vara..

;)

Kram!!

3 kommentarer:

  1. syskon på g?

    /svanebo

    SvaraRadera
  2. Hanna! Congrats till tillökningen! Hoppas du mår fint.Njut ordentligt av era 2 veckor i solen, jag är sjukt avis. :) Saknar dig. Fin ny design på bloggen oxå. :) Stor kram//Gab

    SvaraRadera