torsdag 18 mars 2010

Gösses

I helgen bär det av mot fjällen.. så underbart ska det bli.. Vi börjar få till lite av en vårtradition. Det är Härliga Vickans familj och super mamman Malins familj och vi..
Ja jo säg det!
Det är trångt och JO Ja vi är rätt nöjda efter en vecka med 5 barn och 6 vuxna ungdomar ;) när vi anländer till våra hem efter så många dagar tillsammans i en 70 kvm stuga ;)
Men nu så här när det bara är några dagar kvar till avfärd känns det ju HELT underbart!!
Som man längtar, barnen börjar redan så snart höstlöven faller i oktober att fundera på NÄR vi ska åka och hur lååååång tid det är kvar tills det bär av....
Så tids mässigt är det rena tortyren tills nästa resa..
Tror att Tillan längtat och planerat för denna resa mer och ihärdigare än hon längtat efter jultomten...

Här kommer några bilder från första året då lillskiten var ett-och-ett-halvt-år..
Vi hyrde skidor och morgonen efter första passet i backen vaknade jag och L av att dottern stod och sjöng i resesängen.. Åka sidor Åka Sidor.. Ja ill åka sidor!!









Det gick mycket bättre än jag föreställt mig första gången hon åkte.
OCh därför var jag ifjol så inställd på att den trotsig två-och-ett-halvt-åring skulle leverera ännu mer imponerande.. MEn.. Trotsig ville inte svänga..
Hon brakade därmed rakt in i en killa på bräda som började gråta.. ca 7 år.. Liten trotsig ställde sig sen och skällde på killen om att HAN måste lära sig svänga!! Mamman bad generat om ursäkt och tog tösen som fortfarande var sur över att (hon åkt in i en stilla stående kille med en skida) han inte sväng under armen och gick bort till snögropen som övriga vänner satt i..
Vi tog beslutet att släpa upp henne med sele i den riktiga backen.. Hahaha.. inte lika stursk! Hon blev därmed tvingad att lära sig svänga. trodde jag, åter i barnbacken så var det störtlopp som gällde!

I år SKA hon lära sig att svänga, om det så ska vara med tvång.. (muta)

KRam alla snölea vänner! VI ses snart, när alla har tinat fram igen.. känns som om vi är på godväg.. Lidén-karlsson-nilsson är ju redan framme, väntar nu bara på de andra grannarna här på ön ;)

2 kommentarer:

  1. mmm...vi längtar oxå...skrattar gått för mig själv när jag tänker på allt skoj vi varit med om på våra fjällturer...måtte det bli lika många undervara minnen iår...visst bestämde vi oss för längdskidor med?!? kram på dig!! malin

    SvaraRadera
  2. Ha det så jättebra!! Hoppas att ni får fiiiint väder, kramar från oss

    SvaraRadera