torsdag 30 juni 2011

solbränd och sooooolbrääänd..

är det någon skillnad på vad som anses vara solbränt.. hur som helst.. jag är definitivt solbräääänd.. Hur tänker jag inte avslöja men det går ju att gissa vad jag menar med solbränd då jag är blond, blek och lätt fräknig?!?!
:)
Helgen som gått har varit en ooootroligt underhållande sådan! Bättre midsommar kan man knappast få. Har dock våldsamt dåligt samvete för att jag inte lyckades pallra mig och "prinsess"dottern till Tunet för att dansa runt stången! Men hon fick ändock dansa "tröst"dans uppe på lövudden på midsommardagen.. inget barn behöver ju veta hur vida det är tradition att dansa fredag eller lördag.. lördag funkade ju Ypperligt ;)

Fredagen gick lite i stressensstråke.. vi började med lunch hemma vid med goda vänner som sällskap samt svärföräldrarna till lika barnens farmor och farfar.
Vi hann precis duka ute innan regnet kom.. Så vi tömde ur glasen (regnvatten) och torkade av tallrikarna och gjorde en blixt dukning inomhus.. då kom solen..
Efterrätten intogs dock utomhus och see på f--n det var sol under hela intaget.. :)
Sen manade vi iväg våra gäster för att stressa iväg och BLI gäster hemma hos bästaste värdparet ute på deras Solsida.. VI yrkar på att det är ön som bjuder på bästaste av bästa men Söråkersborna som får solen efter oss då dom ligger lagomt mycket mer norrut än vi, anser att det är dom som bor på solsia..

Barnen.. gisses så många barn.. tre spädisar och två lite äldre och tre yra pretonåringar ala 4-5 åringar.. Liv i luckan kan man säga.. De tre äldre lekte på för sig själva och resten av klungan barn skötte sig ypperligt!
Fiskedammen bjöd liten sötnos på typ första godisen ever.. se lyckan..
pretonåringstjejerna stångar sig blodiga framför kameran medans killen i sällskapet fotostrejkade.. :)
Papporna var relativt nycktra för att vara pappor ;) och mammorna satt och drömde om rosé, rövin, cider etcetra, etcetra..
Lyckad middag och utsökt efterrätt serverades..
 

  
Lördagen bjöd inte på någon värsta-sovmorgon eh´ utan det var att masa sig upp i ottan och bege oss till stor vallsjön för pråmåkning, plocklunch och angenämnt sällskap! Eftermiddagen och kvällen spenderades med ett gaaaalet kul gäng med blandning av sportreportrar, stockholms"fjollor", fjälllämlar och så Modinarna..inte att förglömma.. Modinarna.. DOm är ett helt släkte för sig!! Sjuuuuukt underhållande och vänliga små och stora varelser med mer eller mindre hämningslöst sätt där det bjudes på teateristiskt och dramatiskt skådespel ;) En fest med dessa KAn inte bli trist/tråkig eller misslyckad!!

Barnen överraskades med att ALLA för att kanske överdriva liiiite men de flesta vuxna var villiga att leka barnsliga lekar så som björnen sover, under hökens vingar kom och dansa kring midsommarstången till sånger som skrattolle, grinolle som sjöngs med största inlevelse där skrattolle versionen slutade i katastrofskratt, ni vet då skrattet inte tar slut eller överhuvudtaget tar sig ur munnen.. Grin-olle slutade i si så där lika form.. sen bjöds det även på vuxenlekar så som leta potatis genom strut på marken.. (Åmande män på mage i gräset med en strut som täcker hela ansiktet lockar skratt.. jag lovar..) toapappersleken, skottskfylla osv..Smidigheten testades också i en aktivitet som även gav min make smak på papperspåsebotten.. övningen gick ut på att man ska ta upp en avklippt papp-påse från marken med enbart munnen och det enda som får nudda marken är ens fötter.. Maken=gryyyymt osmidig.. Han hade ungefär lika lätt för att ta upp påsen med munnen som min dotter har att klara av högskoleprovet skrivet på portugisiska...non alltså.. Han var ganglös ;)

UNderbaraste Kristina plockade så fram sitt smink för att små brudarna på 4 och 5 år skulle få roa sig kungligt och snacka om att bli IDOL.. Tjejerna fick så sminka några av killarna som motvilligt-villigt ställde upp som makeupmodeller.. SÅ stort av dom!


Glömde det bästa med hela dagen.. På morgonen så hämtade vi upp en en gång tilltänkt gudfar till vår dotter i stan.. efter att han varit på bröllop.. han hade då vaknat på tvärsan fortfarande iklädd kostymen från bröllopet som han varit på kvällen innan.. icke så jättenykter men ack så snygg :) NÄr vi klivit in i varsin bil, jag och dottern och sonen i våran och maken och SnyggLars i den andra så kläcker min älskade schlagerprinsessa denna fråga.. Mamma, han som vi hämtade nu.. sjunger han? Öh.. hur menar du frågade jag.. JO sjunger han...?? NJa.. svarade jag men insåg snart att hon tyckte att "mamas" som han också kallas var lik blonda snygga killen i BWO.. hm.. som vi har skrattat åt det tidigare (att han är lik honom) och nu blev det inte mindre roligt :)

Innan hemresan fick vår dotter se både stupfulla karlar som provade på sidgång med näsan i gräset som resultat, karlar som pratar konstigt språk och karlar som måttar fel vid avstigning av båten och hamnar i plurret :)
Dagen efter så konstaterar hon att det fanns en kille som hade joooobbbiiiiiigt i backen och som skrattade när han ramlade i gräset.. EN kille som pratade ett annat språk som hon inte förstod och så var det en kille som inte klädde av sig när han skulle bada.. som tur är så är alla bara underhållande och inte störigt fulla utan bara glada och galna.. :)
Jag frågade om hon hade haft roligt på midsommaren och till svar fick jag ett rungande ja med tillägg att till nästa år måste vi lära oss det där andra språket och sen så skulle hon sminka pappa också ;)
   
Jag och lillprinsen :)
  
                   midsommarblomster        
                                                                 
  Liten älskling

Glad sommar på er alla, ha det bäst och ta hand om er!!!!

2 kommentarer:

  1. Måste bara hålla med om att det var sååå trevligt!!!!
    Tråkigt bara att jag inte hann med att träffa er på söndagen också..... men vi får träffas igen ;-)
    Kram på er
    Cissi

    SvaraRadera