söndag 13 december 2009

gamla goda vänner...

Underbart att ibland få fly vardagen för ett snabb besök i min favorit stad: Örnsköldsvik.
En av mina bästa vänner har privilegiet att få leva sin vardag i min mysiga "barndoms-stad".
När tillfälle bjuds ser vi till att glida genom storgatans uppfräschade affärer och nya gallerior! Inte illa för en så pass liten stad ändå!
Tillsammans med galet härliga Vickan och lugna Henke samt viiiilda Hugo nötte vi vägen upp mot ö-vik, dock inte i samma bil men snarlikt mycket sena och förmodligen med samma stress ;)
Väl framme njöt vi av pajer och sallad, skratt och vin! Det diskuterades fram och tillbaka hurvida jag är med barn... men detta endast på grund av att jag tackade nej till första glaset vin och föredrog ett glas med kall-julig-julmust istället.. spekulationerna blev därmed en god start på kvällen och jag trotsade och smuttade strax där efter på ett glas rött vin... INTE gravid :)

Kvällen slutade med mellan-tidig-sänggång.. måste ju vara allerta när barnen ska tvinga de gamla i kanorna på Paradisbadet!
Vi var uppe med pensionererna och efter frukost med hemmabakat bröd i diverse sorter så packades allt in i bilarna och barn och vuxna väntade förväntans fullt på att få doppa stortåna i klorerat vatten.. Kallt... jag menar KAAAAALLT!!
Efter att ha vänt det förväntansfulla till kval, ångest och panik över att MÅSTA sticka ner resten av kroppen i det fasanfulla isvattnet så var det bara att ta kon svansen och tvinga i henne.. Kon var nog dööende.. Kroppstemp på - någonting och ... strax tjoande likt en barnunge ;)
Upp för trappan och ner för kanan och upp för trappan och ner för....... lunch... och upp för trappan och ner för kan... Tiden gick fort och strax var det hemgång.. eller utgång på stan för lite shopping.. två tunna tröjor, en tunika och en härlig scharf.. Mmm lycka!!

Kvällen var egentligen ämnad för pyssel men med 6 trötta vuxna och nästan lika många barn så flöt den på och efter en fantastisk middag med ytteligare vin så slutade kvällen framför en porrfilm... JO det är sant.. eller hahaha.. Men på sant så såg vi en snutt av kvällens P-rulle och skrattade gott åt det stackars försöket till att få oss tjejer generad.. Japp med mig lyckades dom.. därefter följde en liten stunds reflektion över vad p-filmer ofta ger för signaler och om hur svårt det är att försöka vara "normal" för unga i dag.. Att veta vad som förväntas av en tonåring i de olika situationer som man någon gång går igenom för första gången.. Hur tjejer tror sig måsta tycka om ALLT och om hur killar tror att tjejer TYCKER om allt.. kanske för att tjejerna ger ett skevt sken om att gilla saker som dom mest troligast inte njuter nå vidare av och för att dom tror att killarna förväntar sig saker av dem.... Moraliska dilemman och sen åter till en stunds humor.. Vi har sjukt roligt tillsammans och ju äldre vi blivit dessto mer finns det att avhandla!! MEN PORRFILM ....

Söndagen, idag.. började tiiidigt och slutar förmodligen seeent.. pyssel, pepparkaksbak och bilresa hem.. middag hos mor och far, nu en dotter som fortfarande ligger vaken och inte kan somna.. Undrar om lille vilde Hugo också ligger rastlös i sin säng och vääägrar sova! MEst troligt JA..

TACK bästa vänner för en underbart trevlig HELG!!

Nästa helg ska vi försöka klämma in en julmyskväll hos en annan bästa vän på fredag, en glöggkväll hos Bergströms och förhoppningsvis senare kunna smita vidare hem till J.Karlssons försenade 30 års fest.. Hon, stackarn fyllde i går och tvingades ställa in kalas och partaj för att istället titta djupt i skurhink och toalettstol... Hela fyra medlemmars familjen har varit liggande i magsjuka.. !!

Nu ni.. jag siktar på sängen.. KRam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar