söndag 25 oktober 2009

Grund regeln..



Vad är grund reglen i ert förhållande? Inte bara i ett par förhållande utan låt oss säga arbetskollegor i mellan, träningskompisar, grannar eller varför inte åter gå till parrellationen..


Våran är i det stora hela KOMPROMISSER.. eller ska vara i alla fall!


Vi har var sin åsikt i vad som är ordning och vad som är o-ordning! L är en ytpedant, dvs han vill ha cliniskt rent på ytan och jag är psykologiskt störd som inte KAN ha det så vida det inte är pedant ordning i skåp, lådor och garderober!! Ja det är dagens dilemma..


Vem har rätt och vem är slarver?


Jag som vill och försöker hålla plats för var sak.. att det ska finnas en given plats även när "tinget" ska tillbaka in i skåpet, jag försöker ha struktur och lätt orienterat ordningsschema.. nästan så att jag skulle vilja skriva utan på varje skåp vad som finns där!!


Eller:


L som lätt som en plätt kastar in rena matlådor i "lådskåpet" för att sedan svära och kasta samma låda åt skogen när han inte hittar rätt lock... Det jag vill färglägga nu är hans sätt att se ordning.. att så länge bänken är ren så är det städat!!




Ja som ni förstår kan dessa olikheter som till en början verkar som små söta just olikheter gå den andre på nerverna! I dag var en sådan dag.. vi har två olika scheman i huvudet och den ene tror att den andre ska veta vad som gäller.. Jag började morgonen med en utlovad sovmorgon och den resternade familjen satte sig framför tv:n. Inget fel med det.. bara det att jag var ju så flitig i går morse så innerst inne hade jag nog förväntat mig att även han skulle ha arbetat bort 20 saker innan jag klev upp.. så ja jag var lite irriterad, men kom på mig själv .. satan vad jobbigt det är att hitta sig själv i 4 åringens tankebanor.. rättvise tänket!!


Har ingen rätt att tvinga honom bara för att jag var på ett energiskt städ humör dagen innan..




Tvätten försvann i snabb takt och frukost slank ner i magen, svär föräldrar av alla de slag utom pappa kom förbi. Maken och jag tog en sväng till Bauhaus för att inhandla lite vägg isolering och några OSB skivor.. svin DYyyyrt! Nu är all isolering av väggar och golv avklarat, bara taket kvar. Välkommen ner Cissi och Dick! ;) Arbetshanskar på och byggar muskler redo för användning :)




I morgon är det arbetsdags! Jiiiiho.. igen!! Har ingen större lust att jobba, kanske att det har att göra med att vi har beodrad övertid.. och jag saknar motivation.. MEn det kommer, alla har en down period!




VI har hittat den!! Hello Kitty Datorn som T har surrat om i 1 års tid!! Så nu ska mormor prata med Tomten och berätta att T väldigt gärna vill ha en!

Jag tror att Tomten kommer med en..


Sicken tur att liten har varit snäll!!



Vet ni vad.. vi har tydligen anlitat en väldans bra elektriker.. han lovade att han skulle komma... men så här på kvälls kvisten så har han inte dykt upp!! De är vad hantverkare är bäst på!? ;) lova att dom kommer men uteblir helt! ;)


Det är iof inte helt jätte tokigt att han inte kom i kväll, vi är ju inte överrrens om vart vi vill ha lamporna och uttagen så det ger oss ju en liten tidsfrist att BLI överrens!




T´s idol var här idag, Isabella 5 år! T är mycket faschinerad över Isabella.. Rollekar där hon är Isabella och Jag -självklart MAmma Karin!!


SÅ i dag kikad Anna-Karin och Pieere hit och snabbt blev dom av med ett av de två barn dom kom med! Tjejerna lekte jätte bra, Lille prinsen Isak fick dock inte vara med i tjej lekarna! Men så är det väl att leka med tjejer!! Stackarn!




KRam och sov gott!! Snart helg igen!!Snart JUL igen!! Två löner kvar att spendera på klappar!!




Snart är hon ju i mopedåldern.. bäst att börja spara ;)

2 kommentarer:

  1. Självklart har vi arbetskläderna på :-) Bara du lovar att låna ut duschen efteråt!!!

    Hörs i veckan
    Kram
    Cissi

    SvaraRadera
  2. Hmm, ordning eller oordning... tja jag har ju samma ordning som du medan T lutar kraftigt åt samma håll som L - är det kvinnligt/manligt eller bara personligt??? MEN DET ÄR JÄVLIGT JOBBIGT ATT VARA PETTANT!!!

    Ska absolut inte visa Elin vad ni hittat... hon är helt såld på HelloKitty!!!

    Trevlig vecka, ha't så bra, Ina

    SvaraRadera